dijous, 21 de gener del 2010

15. Escriu les raons principals amb les quals oller argumenta perque escriu en català
Per retratar fidelment la societat catalana contemporiania ba adoptar el catala com a llengua exclusiva de la seva obra per consell dels critics Josep yxart i Joan sarda.
16 Digues quina es la técnica propia del Realisme que mes hi destaca.
Objetibisme narratiu on l’autor cedeix la veu a un narrador omniscient i moltes descripcions minucioses que contribueixen a crear una imatge de la realitat.
17.
Escriu una narracio breu de carácter realista naturalista.
El senyor Pere era un home d’uns cinquanta anys, no molt alt ,tenia quatre pels mal possats al cap, sempre duia unes ulleres de pasta molt grosses que li donaben un aire de sofistificacio que perdia quan començaba a parlar ja que utilitzaba una serie d’improperis que per a un politic com ell no era una bona publicitat. En aquell temps la carrera politica del senyor Pere estava passant uns greus problemes per unes acusacions de fraud que ell negaba. Arribant la nit El señor Pere va creuar la cantonada poc iluminada on feia pudor a carn pudrida i on havia mes d’un cigarret.Va entrar al club Midnigt era un lloc de mala mort, un edifici gris que era ilminat per un polsagos cartell lluminos. Dins del club passant una porta grosa de fusta vella que donava a dins del club on hi havia una barra de bar decorada amb moltes senalefes i plena d’ampolles d’alchol, l’ambient era depriment quatre homes en una taula rodona prenet whisky esperaben al señor Pere.


manel vilchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada